Balayage

Balayage: alles wat je moet weten!

Wat is balayage nou precies? Is het gewoon een ander woord voor ombre haar? Maar is ombre haar niet precies hetzelfde als een dip-dye? Met zo veel verschillende termen en stijlen die de hair & beauty industrie tegenwoordig kent, is het niet heel gek als je wat verward raakt. En het is toch wel belangrijk om te weten waar je precies voor gaat wanneer je plaats neemt in de kappersstoel. Om een haarverf-catastrofe te voorkomen zijn wij samen gaan zitten met Issie Churcher, een professionele colour technician, die jou alle ins en outs over balayage zal vertellen.

Het woord balayage is afgeleid uit het Frans en betekent ‘vegen’. Hieruit kan je al een beetje opmaken dat balayage heel subtiel en natuurlijk, door middel van ‘vegen’ met de haarverf, aangebracht wordt. Met een sun-kissed subtiele finish die is ontworpen om er minder bleachy en meer beachy uit te zien. Zonder duidelijke uitgroei. ‘Vandaag de dag is de meest gevraagde look de look waarbij je een natuurlijke set highlights krijgt, waarbij de puntjes een heel stuk blonder en lichter zijn. Zoals je hebt gezien bij Gigi Hadid en Rosie Huntington-Whiteley’ legt Issie uit.

Leuke weetjes

  • Wil je je balayage een beetje upgraden? Balayage kan gezet worden met een regenboog scala aan kleuren, dus get as creative as you want!
  • Een goede balayage behandeling zou makkelijk voor 3+ maanden goed moeten blijven, dus voor de lazy girls onder ons, this ones for you!
  • Zorg ervoor dat je bij een stylist met ervaring boekt. De balayage techniek vereist een echte specialist om een fout gebleekt koppie te voorkomen.

Kan ik balayage nemen als ik kort of heel donker haar heb?

Ja dat kan zeker!’ de techniek moet hierbij wel aangepast worden om zo in harmonie te zijn met de vorm, balans en styling van het kapsel. Daarnaast is het belangrijk dat de kleur ook bij de skin tone, oogkleur en gezichtsvorm past’. Caramel tones verwikkeld door het haar van een brunette zijn tegenwoordig even populair als de lichtere dramatische technieken, en er zijn maar een paar mensen waar deze face-flattering stijl niet mooi bij staat. Issie raad wel aan om een consult met je haarstylist van te voren boeken, om de beste kleuren te kiezen voor jouw balayage. Hier kan je stylist de kleuren ook bij je eigen haar en huid houden om je zo te verzekeren dat deze kleur echt dé kleur voor jou is.