Cornrows

Wat zijn cornrows?

Cornrows kwamen in de jaren ‘90 in beeld, bij de R&B scene. Sterren als Beyoncé en Alicia Keys droegen het kapsel in vele clips en tijdens optredens. Leuk weetje; ook mannelijke celebs zoals R. Kelly en Justin Timberlake droegen de cornrows.Cornrows zijn, van oorsprong Afrikaanse, ingevlochten haren. Variërend van allemaal kleine vlechtjes tot grote vlechten en kapsels waarbij de vlechten zijn opgestoken.
Het kapsel staat mooi bij een ovaal, langwerpig, hartvormig, rond of vierkant gezicht. Bijna iedereen kan het kapsel dus hebben, vooral omdat je zoveel verschillende varianten er op hebt is deze trend geschikt voor iedereen.

Hoe kun je het dragen?

Je kunt het heel erg strak dragen waarbij je je hele haar met allemaal kleine vlechtjes invlecht. Dit is een edgy look. Je kunt al deze vlechtjes ook opsteken of samenbinden in één grote vlecht.
Je kunt de cornrows ook losjes dragen, waarbij je bijvoorbeeld alleen aan de zijkant je haar invlecht en de rest van je haar los draagt.
Je kunt lang van de cornrows genieten, als ze eenmaal gemaakt zijn blijven ze tot wel twee weken goed zitten. Een tip om ze nog mooier te houden; slaap met een haarnetje of panty en vet je cornrows regelmatig in.